bus auto fiets
Menu

Jouw hypotheek helder

Heb jij je financiële mogelijkheden helder? Je kunt advies inwinnen bij een hypotheekadviseur of bank naar keuze. Je kunt daar ook een financiële check aanvragen, waarmee je op basis van jouw persoonlijke situatie een goed beeld krijgt van je mogelijkheden.

Vooraf zekerheid

met een financiële check

Wil jij weten tot welk bedrag jij een woning kunt kopen? Wij adviseren je om een financiële check aan te vragen, zodat je vooraf weet wat je jouw mogelijkheden zijn. Bij de start verkoop kun je de financiële check uploaden bij jouw inschrijving. Dit vergroot jouw kansen bij de woningtoewijzing, want je toont aan dat je de woning(en) waarop jij je inschrijft écht kunt aankopen.

Een voorbeeld van een financiële check is de Financieringsbelofte van LIV Hypotheken & Verzekeringen. Op basis van je persoonlijke situatie krijg je een helder beeld van jouw financiële mogelijkheden. LIV Hypotheken & Verzekeringen kent het project Lauwendael goed en is gespecialiseerd in nieuwbouwhypotheken, zodat ze jou uitstekend kunnen adviseren!

Waarom een financiële check?

De voordelen op een rij:

 • Jouw mogelijkheden helder

  Jouw mogelijkheden helder

 • Streepje voor bij woningtoewijzing

  Streepje voor bij woningtoewijzing

 • Zekerheid van soepele financiering van je nieuwe woning

  Zekerheid van soepele financiering van je nieuwe woning

 • Korter - of zelfs geen - financieringsvoorbehoud nodig

  Korter - of zelfs geen - financieringsvoorbehoud nodig

Verklaring aankoop uit eigen vermogen

Kun je de woning waarop je inschrijft uit eigen middelen financieren, dan heb je geen financiële check nodig. In dat geval kun je hieronder de verklaring ‘Aankoop uit eigen vermogen’ downloaden en uploaden bij je inschrijving bij start verkoop.

Goed om te weten: heb je ingeschreven met een verklaring ‘Aankoop uit eigen vermogen’ en ga je uiteindelijk over tot aankoop van een woning, dan vervalt de ontbindende voorwaarde ‘voorbehoud financiering’ in de aannemingsovereenkomst.

DSC02007

Financiële stappen bij nieuwbouw

We proberen de verwachte woningprijzen altijd ruim voor de start verkoop te delen. Zo kun je vast nagaan of de woning(en) van jouw voorkeur binnen budget liggen. Dit kan met een financiële check of online, zoals met deze rekentools van LIV Hypotheken & Verzekeringen.

Ga je over tot aankoop van een nieuwbouwwoning, dan heb je meestal 2 adviesgesprekken bij je hypotheekadviseur over de financiering:

 • Oriënterend gesprek. Is er een woning aan jou toegewezen? Dan heb je een oriënterend gesprek voordat je de woning definitief koopt. Zo krijg je inzicht in de mogelijkheden en details van de aankoop;
 • Officiële hypotheekaanvraag. Heb je de woning gekocht en de koopovereenkomst ondertekend, dan worden in dit gesprek alle gegevens in orde gemaakt en kies je de gewenste hypotheekvorm en looptijd.

Hiernaast zie je het team van LIV Hypotheken & Verzekeringen. Klik hieronder om meer te lezen en een vrijblijvend gesprek aan te vragen.

Vraag een gesprek aan

Update

Schrijf je nu in

Schrijf je nu in

De inschrijfperiode voor Fase 2 is afgelopen, maar geen zorgen. Je kunt je nog steeds inschrijven voor de reservelijst!

Naar het woningaanbod